Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 68
Log in

ΡΟΣΤΕΡ

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

AEK SM  ilisiakos logo  THIRA LOGKO  LAMIA SM  MARKOPOULO LOGO  ARIS LOGO   THETHIS LOGO   OLYMPIAKOS  panathinaikos  PAOK LOGO pefka APOLLONIOS

 VOLLEYLEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

athlos  AOK LOGO milonas97 n  OLYMPIAKOS   panathinaikos  PAOK LOGO  pigasospolixnisbanner FOINIKAS NEWLOGO kalamata80 logo

Ιστορία

Ο Ε.Σ.Ο.Π. (Εκπολιτιστικός & Σκακιστικός Όμιλος Πολίχνης) ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ, ιδρύθηκε το 1975 από μια μικρή ομάδα νέων, που ήθελαν να κάνουν κάτι για τον τόπο τους.

Στα πρώτα χρόνια της ύπαρξης του δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία τόσο στα πολιτιστικά δρώμενα με διαρκείς παρεμβάσεις, όσο και στο σκάκι που έφτασε μέχρι την Α' Εθνική και έδωσε παίκτριες στην Εθνική ομάδα. Το Βόλεϊ του Επίκουρου, ιδρύθηκε το 1985 σε μια προσπάθεια να τονώσει την φθίνουσα πορεία του συλλόγου, γιατί με την πάροδο του χρόνου οι συνθήκες άλλαξαν, "τα καλύτερα παιδιά κουράστηκαν και  γύρισαν στο σπίτι", και χρειάζονταν τόνωση,

Έτσι παλαίμαχοι βολεϊμπολίστες ξεκίνησαν με μεγάλο κέφι την ομάδα, που την ανέβασαν μέχρι και την Α' κατηγορία την περίοδο 88 - 89,

Παράλληλα είχαν αρχίσει να δουλεύουν τα τμήματα υποδομής και παίκτες από τα τμήματα αυτά, στελέχωσαν την ανδρική και γυναικεία ομάδα και τις έκαναν πρωταγωνίστριες στα πρωταθλήματα των τοπικών κατηγοριών.

Το 1990, η ομάδα παμπαίδων αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης, ενώ το 1995 - 1996, η γυναικεία ομάδα ανεβαίνει για δεύτερη φορά στην Α' Τοπική κατηγορία. Το 1997 - 1998, η ανδρική ομάδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης και ανεβαίνει στην Γ' Εθνική όπου τον επόμενο χρόνο μετά από μια πολύ καλή πορεία καταλαμβάνει την β' θέση χάνοντας στο παρά πέντε την άνοδο.

Το 1999 - 2000 η ανδρική ομάδα ανεβαίνει αήττητη στη Εθνική. Το 2001- 2002 η ανδρική ομάδα ανεβαίνει θριαμβευτικά στην Α2 και η γυναικεία ομάδα αήττητη στην Β'Εθνική.

Ακόμη το 1999 η ομάδα παμπαίδων του συλλόγου αναδεικνύεται για δεύτερη φορά πρωταθλήτρια Θεσσαλονίκης, δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει. Τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου είναι πολυάριθμα, (παρά το προβλήματα αθλητικών εγκαταστάσεων που έχουμε) και δουλεύουν σε όλα τα επίπεδα: Μίνι, παμπαίδες, πανκορασίδες, παίδες, κορασίδες, εφήβους και νεανίδες, δίνοντας διέξοδο και ενασχόληση σε όσα παιδιά το επιθυμούν, ενώ παράλληλα βοηθούν στη στελέχωση των μεγάλων ομάδων του συλλόγου.

Στο Διοικητικό τομέα από την παλιά φρουρά έχουν μείνει ελάχιστοι. Κοντά στους παλιούς έχουν προστεθεί νέα μέλη που με τη δική τους ζωντάνια βοηθούν να διατηρήσει ο σύλλογος το ήθος και το κλίμα της μεγάλης καλής παρέας.