Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 68
Log in

ΡΟΣΤΕΡ

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

AEK SM  ilisiakos logo  THIRA LOGKO  LAMIA SM  MARKOPOULO LOGO  ARIS LOGO   THETHIS LOGO   OLYMPIAKOS  panathinaikos  PAOK LOGO pefka APOLLONIOS

 VOLLEYLEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

athlos  AOK LOGO milonas97 n  OLYMPIAKOS   panathinaikos  PAOK LOGO  pigasospolixnisbanner FOINIKAS NEWLOGO kalamata80 logo

Ιστορία

 

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κερατέας ιδρύθηκε το 1984, έχοντας ένα αθλητικό τμήμα καλαθοσφαίρισης (Basket).
Ένα χρόνο αργότερα ιδρύθηκε το τμήμα πετοσφαίρισης (Volley).
Ως έδρα του Γυμναστικού Συλλόγου Κερατέας αρχικά χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Κερατέας, οι οποίες, πλέον, χρησιμοποιούνται ως βοηθητικές, καθώς έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Κερατέας το Κλειστό Γυμναστήριο στον χώρο του Δημοτικού Σταδίου.
Η τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου το έτος 2000 διεύρυνε τους σκοπούς του ΓΣΚ, τα αθλητικά τμήματα καθώς και τους σκοπούς του.


Σ Κ Ο Π Ο Ι

Σκοπός του Γυμναστικού Συλλόγου Κερατέας είναι εκτός από την αθλητική δραστηριότητα των μελών, να αναπτυχθεί μεταξύ των αθλητών το αίσθημα της ομαδικότητας, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας για την επίτευξη των στόχων της ομάδας.
Επιπλέον, μέσα από την αθλητική δραστηριότητα ενισχύεται και διατηρείται η υγεία των αθλητών μας, που είναι ένας κύριος σκοπός του Συλλόγου. Οι αθλητές ασκώντας τα αθλήματα αυτά όχι μόνο ενισχύουν τις φυσικές τους ικανότητες, αλλά και ψυχαγωγούνται και διασκεδάζουν μέσα από το μπάσκετ, το βόλλεϋ, την ξιφασκία, το τέννις και αναπτύσσουν το φίλαθλο πνεύμα του αθλητισμού.
Μέσα από τα αθλήματα του ΓΣΚ ο αθλητής αναπτύσσεται όχι μόνο σωματικά, αλλά και κοινωνικά, γνωρίζοντας και άλλους αθλητές και από την Κερατέα, αλλά και από άλλες πόλεις, μέσα από τα διασυλλογικά τουρνουά και τα πρωταθλήματα.
Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι ο Γυμναστικός Σύλλογος Κερατέας έχει ως σκοπό να ιδρύσει τμήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και για άτομα κάθε ηλικίας.

Α Θ Λ Η Τ Ι Κ Α   Τ Μ Η Μ Α Τ Α

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κερατέας έχει αναγνωριστεί ως αθλητικό σωματείο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με Αριθμό Μητρώου I 089.
Σήμερα είναι μέλος σε επτά (7) ομοσπονδίες, με αντίστοιχα αγωνιστικά τμήματα και περισσότερους από τριακόσιους αθλητές κι αθλήτριες της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κερατέας είναι μέλος στις παρακάτω ομοσπονδίες:
α) Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Basketball)
β) Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Volleyball)
γ) Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής
δ) Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Ανατολικής Ατιικής
ε) Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων
στ) Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία Τοξοβολίας
ζ) Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας
 
ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (VOLLEY)

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΑΝΔΡΩΝ

Το συγκεκριμένο αθλητικό τμήμα από την αγωνιστική περίοδο 2004 – 2007 αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική Κατηγορία και είναι η μοναδική ομάδα της Νότιας Αττικής που συμμετέχει σε Εθνική Κατηγορία.
Ταυτόχρονα λειτουργούν με ιδιαίτερη επιτυχία τα τμήματα βόλλεϋ για παιδιά και εφήβους (μίνι, παμπαίδων, παίδων), με συνολικό αριθμό αθλητών τους ογδόντα (80) περίπου αθλητές.


ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το τμήμα πετοσφαίρισης (Volley) γυναικών λειτουργεί από το 1999. Τα τελευταία χρόνια το τμήμα έχει οργανωθεί σε σωστές βάσεις με αποτέλεσμα την αγωνιστική περίοδο 2002 – 2003 η ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών να ανακυρηχθεί πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της ΕΣΠΑΑ (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Ανατολικής Αττικής). Την αγωνιστική περίοδο (2003 – 2004) φιγουράρισε στις πρώτες θέσεις της Α΄ κατηγορίας της ΕΣΠΑΑ, διεκδικώντας την άνοδό της στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Την περίοδο 2005-2006 αλλά και 2006-2007 η ομάδα βρίσκεται στην Α΄ κατηγορίας της ΕΣΠΑΑ διεκδικόντας την όνοδό της στην Α2 κατηγορία.
Χάρη στο γεγονός ότι η Κερατέα καλύπτει αθλητικά το μεγαλύτερο μέρος της Νοτιοανατολικής Αττικής, στο τμήμα αυτό υπάρχει μεγάλη προσέλευση αθλητριών από τους κοντινούς δήμους σε όλα τα τμήματα (γυναικών, κορασίδων και παγκορασίδων), με συνολικό αριθμό αθλητριών τις ογδόντα (80) περίπου.


Την περίοδο 2006-07, στην Α2 Εθνική Κατηγορία τα χρυσά κορίτσια του Βόλεϊ Κερατέας.
ΠΗΓΗ: http://keratea-ac.gr