Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 68

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

osfp  aris panaxiakos aothiras porfyrasnew small AIAS SM n amazones sm   THETIS SM  ilisiakos smmarkopoulo   PAOK FC Logo  panathinaikos  AEK SM LAMIA SM

PRE LEAGUE

makedones sm korinthos 2 sm votsis amazones sm aigaleo sm vrilisia logos zaon sm artemis small  lamia ao  panioniossmall n   AEK xanth sma 

Ιστορία

Ο Φιλαθλητικός Όμιλος Βριλησσίων “γεννήθηκε” το 1985. Ως ιδέα είχε γεννηθεί αρκετό καιρό πριν στο μυαλό και στην καρδιά μιας ομάδας ανθρώπων, μιας παρέας, που αγαπούσε τον αθλητισμό, και ειδικότερα το βόλεϊ, αλλά πάνω απ’ όλα αγαπούσε την προσφορά στη νεολαία και στο κοινωνικό σύνολο. Ο Φιλαθλητικός ιδρύθηκε από ένα γκρουπ ανθρώπων, με μπροστάρη το Βαγγέλη Κωβαίο, οι οποίοι προηγουμένως είχαν δραστηριοποιηθεί στις τάξεις του Εξωραϊστικού Ομίλου Βριλησσίων. Άνθρωποι που θα χαρακτηρίζαμε με τον ‘άχρωμο’, και εν πολλοίς παρεξηγημένο τίτλο του “παράγοντα” έδωσαν χρώμα και ζωή, πέραν από τον αστείρευτο προσωπικό τους χρόνο και κόπο, στη δημιουργία ενός πρότυπου μοντέλου ομάδας η οποία διέπρεψε, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει το Φιλαθλητικό από τις αγωνιστικές του επιτυχίες. Και πράγματι, τέτοιες υπήρξαν πολλές. 5 Πρωταθλήματα Ελλάδος (η δεύτερη ομάδα πανελληνίως σε τίτλους μετά τον Παναθηναϊκό), 4 Κύπελλα Ελλάδος (η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους κυπέλλων στην Ελλαδα), καθώς και επιτυχημένες πορείες στα Κύπελλα Ευρώπης με αποκορύφωμα την 3η θέση στο Κύπελλο Κυπελλούχων το 1999 στο final four της Προύσας στην Τουρκία. Ταυτόχρονα, ο σύλλογος μας υπήρξε μεγάλος αιμοδότης και τροφοδότης των εθνικών ομάδων, όλων των ηλικιακών κατηγοριών, με αθλήτριες οι οποίες κόσμησαν τη φανέλα με το εθνόσημο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις με σημαντικότερο ορόσημο τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. 

Παράλληλα με τη “μεγάλη” ομάδα βόλεϊ, τη γυναικεία, ο σύλλογος από το ξεκίνημά του έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής (παγκορασίδες, κορασίδες και νεανίδες). Στόχος δεν είναι απλά και μόνο η ανάδειξη νέων ταλέντων και η προώθησή τους στην κύρια ομάδα, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα ουσιαστικό και χαρακτηριστικό δείγμα μιας συνεπούς και συνεχούς προσπάθειας προσφοράς στην ανάπτυξη του αθλητισμού και της παροχής στο πιο ευαίσθητο αλλά και συνάμα πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία, των εφοδίων και των ηθικών αξιών που στην εποχή μας είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητες.