Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 42

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

osfp  aris panaxiakos aothiras  porfyrasnew small AIAS SM n ilioupoli   THETIS SM  ilisiakos smmarkopoulo   PAOK FC Logo  panathinaikos

PRE LEAGUE

makedones sm korinthos 2 sm votsis amazones sm aigaleo sm vrilisia logos zaon sm artemis small  lamia ao  panioniossmall n   AEK xanth sma 

Ιστορία

Ο Εθνικός Πειραιώς είναι ιστορικό αθλητικό σωματείο του Πειραιά. Διαθέτει τμήματα ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, υδατοσφαίρισης, κολύμβησης, καλαθοσφαίρισης, παγκρατίου, χόκεϊ επί χόρτου. Αποτελεί έναν από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ελλάδος .
Ο Εθνικός  πρωτοσυστάθηκε το 1922 και εγκρίθηκε επίσημα με την αριθμό   1148/21-11-1923 απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά και γράφτηκε στο βιβλίο σωματείων με αριθμό Β.Σ 277, την 21/11 του 1923. Οι κύριοι ιδρυτές της ομάδας του Εθνικού ήταν ο Γιώργος Χατζηανδρέου, ο Χρήστος Πέππας και ο Κώστας Φερλέμης.
Το τμήμα volley του Εθνικού είναι από τα παλιότερα του συλλόγου και τα πρώτα χρόνια και πριν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετείχε ανελλιπώς στα τοπικά πρωταθλήματα κέντρου και στην Α΄κατηγορία. Ο Εθνικός εμφανίσθηκε για πρώτη φορά το 1927 στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης ανδρών που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ .
Επισημαίνεται μάλιστα,  κάτι που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, ότι ο Εθνικός είναι η πρώτη ομάδα που εμφάνισε γυναικείες ομάδες volley και κολύμβησης προπολεμικά .
Μάλιστα στο ξεκίνημά του κατακτά το πρωτάθλημα γυναικών το 1930-1931 και τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών το 1931-1932 . Δραστηριότητες των ομάδων volley ανδρών, γυναικών, νέων, νεανίδων και συμμετοχή στα πρωταθλήματα Αθηνών-Πειραιώς, αναφέρονται συνεχώς ως το 1940. Μεταπολεμικά αγωνίσθηκε στα πρωταθλήματα που διοργανώνονταν από τον ΣΕΓΑΣ.
. Έκτοτε αγωνίζεται ανελλιπώς στα  πρωταθλήματα  που διοργανώνονται από αυτή .
Κατά την δεκαετία του 1980 η ομάδα παρουσίασε αρκετή πρόοδο και αγωνίσθηκε και δύο περιόδους στην A' εθνική κατηγορία. Πολλοί αξιόλογοι αθλητές αγωνίσθηκαν αυτή την περίοδο, όπως οι Καβαλλιεράκης, Λοράνδος  και αργότερα οι Πρωτοψάλτης , Κούρτογλου, Μαριάτος, Λαζαρίδης ,Ηλιόπουλος κ.α.
 
Η αρχή της δεκαετίας  του 1990 βρήκε την ομάδα στην A2 εθνική κατηγορία, η πορεία όμως ήταν πτωτική και στα μέσα της δεκαετίας έφθασε στην τοπική κατηγορία. 
 
Από το τέλος του 1990 άρχισε μία μεγάλη προσπάθεια ανασυγκρότησης , η οποία με αθλητές τους Ιωάννου, Χατζηδημητρίου, Ταχμιντζόγλου, Λαζαρίδη , έφερε πάλι την ομάδα στις εθνικές κατηγορίες το 2003.
 
Από την συμμετοχή στην Γ΄ εθνική μέχρι την άνοδο στην Α2 εθνική το 2012 ο σύλλογος παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις και ξανακέρδισε την θέση του στις ψηλές θέσεις του  ελληνικού  volley.  Η ομάδα αυτή στηρίχθηκε σε μία γενιά αθλητών που αγωνίσθηκαν πολλά χρόνια στην ομάδα όπως οι Χατζηδημητρίου, Κουβουτσάκης , Παναγιωτούνης, Βαβάσης , Χαλδαίος  Σιώπης , ενώ ενισχύθηκε κατά καιρούς και με διεθνείς αθλητές (Ξενάκης , Μαυράκης).
 
Την φετινή περίοδο 2014-2015 αγωνίσθηκε στην Α2 εθνική κατηγορία ανδρών, κατέκτησε την 4η θέση , ενώ διατηρεί και τμήματα υποδομών αγοριών και κοριτσιών.