Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 68

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

osfp  aris panaxiakos aothiras porfyrasnew small AIAS SM n amazones sm   THETIS SM  ilisiakos smmarkopoulo   PAOK FC Logo  panathinaikos  AEK SM LAMIA SM

PRE LEAGUE

makedones sm korinthos 2 sm votsis amazones sm aigaleo sm vrilisia logos zaon sm artemis small  lamia ao  panioniossmall n   AEK xanth sma 

Εγκαταστάσεις

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διεύθυνση : Ρήγα Φερραίου 94
Τηλ. : 2610620253

Έδρα : Κλειστό ΕΑΠ

Διεύθυνση : Ηπείρου 8 & Φαβιέρου
Χωρητικότητα : 1500
Τηλ. Γηπέδου : 2610439838

Ξεχωριστό κομμάτι για την ιστορία της EAΠ αποτελεί το θέμα του γηπέδου. Η ιστορία του ξεκίνησε το 1951 όταν είχε παραχωρηθεί στο NOΠ το κτίριο που τώρα είναι το κλειστό κολυμβητήριο στην περιοχή Αγυιά και έτσι το 1960, λόγω χρησικτησίας, ο χώρος του γηπέδου θα ανήκε στην EAΠ. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία και η EAΠ ήρθαν σε συμφωνία για την αγορά του οικοπέδου, έναντι 430.000 δρχ. Όμως η αγορά έγινε στο όνομα του NOΠ αποκλειστικά, κάτι που αποκαλύφθηκε αργότερα, όταν η EAΠ αποφάσισε να βγάλει οικοδομική άδεια για την κατασκευή στεγάστρου, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν θυελλώδεις συνεδριάσεις και δικαστικός αγώνας, από τον οποίο όμως η ΕΑΠ παραιτήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80.
H λύση δόθηκε χάρη στον πρώην Yφυπουργό Aθλητισμού, Aνδρέα Φούρα, αφού με δική του παρέμβαση τα δύο σωματεία τα βρήκαν, εγκρίθηκε η σχετική δαπάνη και το 1999 το ανοικτό γήπεδο, έγινε ένα κλειστό γυμναστήριο 2.000 θέσεων.
Τον Σεπτεμβρίο του 2007 η σημερινή διοίκηση της ΕΑΠ, με πρόεδρο τον Μανώλη Ρογδάκη αισθάνεται υπερήφανη που ολοκλήρωσε και παρέδωσε στους αθλητές και τους Πατρινούς φιλάθλους το ανακαινισμένο γήπεδο της που είναι ένα από τα ομορφότερα στην Ελλάδα.
Οι εργασίες της ανακαίνισης διήρκησαν περίπου 3 μήνες και περιλάμβαναν ανακατασκευή του παρκέ, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, νέο φωτισμό, πλήρες βάψιμο στους εσωτερικούς χώρους και τοποθέτηση καθισμάτων και στις δύο κερκίδες.