Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 144

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

osfp  aris panaxiakos aothiras porfyrasnew small AIAS SM n amazones sm   THETIS SM  ilisiakos smmarkopoulo   PAOK FC Logo  panathinaikos  AEK SM LAMIA SM

PRE LEAGUE

makedones sm korinthos 2 sm votsis amazones sm aigaleo sm vrilisia logos zaon sm artemis small  lamia ao  panioniossmall n   AEK xanth sma 

Ιστορία

H Ιστορία του Ο.ΠΕ. Ρεθύμνου


Έτος Ιδρυσης
1992

Χρώματα     
Κίτρινο - μπλε

O O.ΠΕ.Ρ. (Όμιλος Πετοσφαίρισης Ρεθύμνου), ιδρύθηκε  το  1992  με  σκοπό  την  δημιουργία  μιας  “αθλητικής  στέγης”  στην  νεολαία  της  πόλης  μέσα  από  το  άθλημα  του  βόλεϊ. Τα  πρώτα  χρόνια  αναλώθηκαν  στην  σωστή  οργάνωση, στην  στελέχωση  των  ομάδων  και  στην  δημιουργία  προϋποθέσεων  για  την  μετέπειτα  εξελικτική  του  πορεία.
Πιστεύουμε ότι ανεβάσαμε το βόλεϊ του Ρεθύμνου και της Κρήτης , εκεί που είχαμε βάλει στόχο, στην μεγαλύτερη κατηγορία, γιατί εκεί θέλουμε να είναι και το Ρέθυμνο παντού, σε όλα τα επίπεδα. Το Ρέθυμνο πάντα ψηλά. Η Κρήτη πιο μπροστά.


Λειτουργήσαμε σε όλα τα τμήματα υποδομή και δημιουργήσαμε αξιόμαχες ομάδες Ανδρών και Γυναικών που σταδιακά από τα περιφερειακά πρωταθλήματα της Κρήτης, ανεβαίνοντας κατηγορίες ταξιδέψαμε σε όλη την Ελλάδα. Έτσι καταφέραμε να αγωνίζεται στην Β’ Εθνική η Γυναικεία ομάδα και στην Α1 Εθνική κατηγορία των Ανδρών, στην μεγαλύτερη διάκριση Κρητικών σωματείων στο βόλεϊ.
1995 -1996 : Αγωνίζεται η Ανδρική ομάδα στο τοπικό Πρωτάθλημα με προπονητή τον Λουξουριώτη Λουκά και  οι Γυναίκες επίσης στο τοπικό με προπονητή τον Καντιδάκη Θεόδωρο.


1996 – 1997 : Η Ανδρική ομάδα αγωνίζεται στο τοπικό με προπονητή τον Καντιδάκη Θεόδωρο η οποία πήρε την 1η θέση στο πρωτάθλημα Κρήτης και σε αγώνες μπαράζ που έγιναν   στο Ρέθυμνο κατάκτησαν  την 1η θέση και ανέβηκαν  στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
1997 – 1998 : Η Ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία με προπονητή τον Σταυρουλάκη Βαγγέλη. Η ομάδα  παρέμεινε στην κατηγορία.
998 – 1999 : Η Ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική κατηγορία με προπονητή τον Χριστιανάκη Κωνσταντίνο και βγήκε πρωταθλήτρια όπου πήρε το εισιτήριο για την Β΄ Εθνική κατηγορία.


1999 – 2000 : Η Ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική κατηγορία με προπονητή τον Χριστιανάκη Κωνσταντίνο όπου στα μέσα της χρονιάς τον αντικατέστησε ο Νικάκης Νεκτάριος. Η ομάδα βγήκε πρωταθλήτρια και ανέβηκε στη Α2 εθνική κατηγορία.
2000 – 2001 : Η Ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία με προπονητή τον Νικάκη Νεκτάριο όπου βγαίνει πρωταθλήτρια και ανεβαίνει στα μεγάλα σαλόνια της Α1 Εθνικής κατηγορίας.

Στην 4χρονη θητεία μας στην Α1 κερδίσαμε την αγάπη των φιλάθλων του βόλεϊ στην Κρήτη.
Έχουμε την ποιοτικότερη και σταθερά μεγαλύτερη κερκίδα στην μεγάλη κατηγορία.
Στην προσπάθεια μας αυτή πάντα συμπαραστάτες έχουμε τους Ρεθεμνιώτες και Κρητικούς φίλους, φιλάθλους, φορείς του Ρεθύμνου, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις της Κρήτης, ηθικά αλλά και υλικά.
Επίσης σας υπενθυμίζουμε την  προσπάθεια μας για το beach volley, τις σπουδαίες διοργανώσεις  που τα προηγούμενα χρόνια, συμβάλαμε να πραγματοποιηθούν κάνοντας γνωστές τις παραλίες του Ρεθύμνου σε όλη την Ευρώπη.


2001 – 2002 : Η Ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία με προπονητή τον Νικάκη Νεκτάριο όπου στα μέσα της χρονιάς τον αντικατέστησε ο Καβαλιεράκης Τάκης με βοηθό τον Σταυρουλάκη Βαγγέλη. Η ομάδα παρέμεινε στην Α1 εθνική κατηγορία.
2002 – 2003 : Η ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία με προπονητή τον Καβαλιεράκη Τάκη όπου τον Δεκέμβριο τον αντικατέστησε ο Παπαδόπουλος Αντώνης και βοηθός ήταν ο Σταυρουλάκης Βαγγέλης. Η ομάδα παρέμεινε στην Α1 Εθνική κατηγορία.
2003 – 2004 : Η ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Α1 Εθνική κατηγορία με προπονητή τον GILBERTO HERRERA και με βοηθό τον Ντόζη Χρήστο η ομάδα παρέμεινε στην Α1 Εθνική κατηγορία.
2004 – 2005 : Η ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία με προπονητή τον Ντόζη Χρήστο έως τον Φεβρουάριο. Μετά τον αντικατέστησε ο Ντράγκαν Μιχαήλοβιτς με βοηθό προπονητή τον Γαϊτανάκη Λεωνίδα. Η ομάδα υποβιβάστηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία.
2005 – 2006 : Η ανδρική ομάδα αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία με προπονητή τον Κουμπλή Τάσο και βοηθό προπονητή τον  Πιστίκη  Τόλη. Aυτό μέχρι αρχές Ιανουαρίου 2006 ,καθώς οι αθλητές και ο προπονητής εγκατέλειψαν την ομάδα, ενώ βρισκόταν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έτσι το σωματείο μας συνέχισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Α2 με αθλητές από την εφηβική και παιδική μας ομάδα.