Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 68
Log in

ΡΟΣΤΕΡ

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

AEK SM  ilisiakos logo  THIRA LOGKO  LAMIA SM  MARKOPOULO LOGO  ARIS LOGO   THETHIS LOGO   OLYMPIAKOS  panathinaikos  PAOK LOGO pefka APOLLONIOS

 VOLLEYLEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

athlos  AOK LOGO milonas97 n  OLYMPIAKOS   panathinaikos  PAOK LOGO  pigasospolixnisbanner FOINIKAS NEWLOGO kalamata80 logo

Ιστορία

Η ΕΑΛ είναι δημιούργημα της ανθούσας Λάρισας, από 25 Λαρισαίους φιλάθλους που είχαν όνειρο να δουν στην πόλη τους ένα σωματείο αξιώσεων, αρχικά στο βόλλεϋ και το μπάσκετ και στη συνέχεια και σ΄ άλλα αθλήματα. Το σωματείο της ΕΑΛ έδωσε από την ημέρα της ιδρύσεώς του, δείγματα ζωντανού οργανισμού που πορεύεται το δύσκολο δρόμο της καθαρά ερασιτεχνικής αθλητικής προσπάθειας.


Τμήμα Βόλλεϋ Γυναικών: Αγωνίζεται για όγδοη συνεχή αγωνιστική περίοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Για την Αγωνιστική περίοδο 2000-2001 τα κορίτσια της ΕΑΛ: 
-Αγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Συνομοσπονδίας και είχαν συμμετοχή στο Φαίναλ - Φορ του Κυππέλου.
-Τα τμήματα υποδομής πέτυχαν πανελλήνιες διακρίσεις όλες τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους (εννέα πρωταθλήματα Ελλάδος – πέντε δεύτερες και τρεις πανελλήνιες τρίτες θέσεις!!).
Το τμήμα Βόλλεϋ Γυναικών της ΕΑΛ ιδρύθηκε το 1986 – παίρνοντας μέρος στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας – όπως πιστοποιούν τα Φύλλα Αγώνων των αρχείων ΕΣΠΕ Θεσσαλίας. Πρώτες αθλήτριες του ήταν οι : Φαρμάκη Σοφ, (Αρχηγός), Μπικούλη Κ., Χαλάτση Αν., Πασσιά Στ., Μπαλαμώτη Σ., Δαλαμάγκα Στυλ., Κυλινδρή Ευαγ., Καράτζιου Μ., Σταβάρα Ιωαν., Νάκα Αλκ., Χλωρού Βασιλ., Καρανικολάου Φ., Στογιάννη Χαρ., Κρεμαστά Γεωρ., Παπαθανασίου Ευαγγ. Οι αθλήτριες στελέχωσαν την ομάδα γυναικών της ΕΑΛ στο αντίστοιχο πρωτάθλημα Θεσσαλίας αλλά και τα τμήματα κορασίδων και νεανίδων αφού μικρή ήταν η ηλικία των περισσότερων κοριτσιών. Προπονητής της ομάδας Βόλλεϋ γυναικών της ΕΑΛ για τις δύο πρώτες αγωνιστικές περιόδους ήταν ο κ. Ν. Γκουλιάκος, αλλά σε ορισμένα Φύλλα Αγώνος αναφέρονται οι κ.κ. Παππάς Ν. και Ματίκας Θεοδ.!!
Σημαντική συμβολή στη δημιουργία του τμήματος Βόλλεϋ Γυναικών της ΕΑΛ είχε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Βόλλεϋ κ. Ανδ. Σαμαράς. Σ Προπονητής του τμήματος από το 1988 μέχρι και το 1996 ήταν ο γυμναστής κ. Αντ. Τσιοντζέλης. Προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην ΕΑΛ, τέθηκαν οι βάσεις για την ανάπτυξη του Βόλλεϋ Γυναικών στην πόλη μας σε βάθος. Μέσα σ’ αυτά τα χρόνια 1988 – 95, η ομάδα βόλλεϋ Γυναικών της ΕΑΛ – με προπονητή τον κ. Αντ. Τσιοντζέλη είχε συνεχείς διακρίσεις και συνεχείς ανόδους κατηγοριών. Με μεγαλύτερη βέβαια επιτυχία, η κατάκτηση από τις μικρές βολλεϋμπωλίστριες της ΕΑΛ, της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα της Α2 και η άνοδος στην Α1 Εθνική κατηγορία (1995).
Η ΕΑΛ ανέπτυξε το βόλλεϋ Γυναικών στην πόλη μας σε βάθος. Ανέπτυξε αρχικά τα τμήματα υποδομής (Κορασίδων – Νεανίδων), ώστε έπειτα οι νεαρές αθλήτριες του τμήματος να στελεχώνουν και τη γυναικεία ομάδα βόλλεϋ της ΕΑΛ, την «βιτρίνα» του τμήματος.
Το τμήμα βόλλεϋ γυναικών παρουσιάζει στην ΕΑΛ μεγάλη ανάπτυξη, αφού υπάρχουν εν ενεργεία τμήματα παγκορασίδων – κορασίδων – νεανίδων και βέβαια γυναικών. Στα τμήματα υποδομής του συλλόγου συμμετέχουν σήμερα περίπου 250 (!!!) νεαρές αθλήτριες και λαμβάνουν μέρος στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.Ο.Π.Ε. Το τμήμα βόλλεϋ γυναικών αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία για όγδοη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο. Τούτο πλαισιώνεται από αθλήτριες της πόλης μας και η παρουσία των ομάδων μας βόλλεϋ γυναικών είναι γεμάτη διακρίσεις σε όλα τα τμήματα κορασίδων – νεανίδων – γυναικών.
Κατά την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο 2000 – 2001 οι επιτυχίες του τμήματος βόλλεϋ γυναικών της ΕΑΛ συνεχίστηκαν αφού τα κορίτσια της ΕΑΛ στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας :
•Διατήρησαν την ομάδα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
•Έλαβαν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Συνομοσπονδίας και ήταν μεγάλη η επιτυχία τους στην Ολλανδία οπού προκρίθηκαν στις «16» της Ευρώπης.
•Είχαν συμμετοχή στο Φάϊναλ-Φορ του κυπέλλου Ελλάδος που έγινε στη Λάρισα. Για την αθλητική περίοδο 1999-2000 το τμήμα βόλλεϋ γυναικών της ΕΑΛ πέτυχε την απόλυτη διάκριση σε Πανελλήνιο επίπεδο στα τμήματα υποδομής.
•Το τμήμα νεανίδων κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Το τμήμα κορασίδων κατέκτησε επίσης το πρωτάθλημα Ελλάδος. Γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί όχι μόνο στην ιστορία του Συλλόγου, αλλά και γενικότερα στα Πανελλήνια πρωταθλήματα αυτών των κατηγοριών. Η επιτυχία αυτή και στο τμήμα αυτό, όπως και στα άλλα τμήματα, που διατηρεί ο Σύλλογος στηρίζεται κυρίως στη σωστή διοικητική οργάνωση, στη σωστή, υπεύθυνη και σοβαρή δουλειά, που γίνεται στα τμήματα υποδομής και ιδιαίτερα στην Ακαδημία Βόλλεϋ μικρών κοριτσιών.
Με την ευκαιρία και αυτών των επιτυχιών αναφέρουμε περιληπτικά τους σταθμούς του τμήματος βόλλεϋ γυναικών της ΕΑΛ. Άνοδος στην Β΄ Εθνική κατηγορία το
1990 Άνοδος στην Α΄ Εθνική κατηγορία το
1992 Άνοδος στην Α1 Εθνική κατηγορία το
1995 Συμμετοχή στην Α1 Εθνική κατηγορία για τα έτη 1996-2003 με επιτυχία και διάκριση σ’ αυτό.
Συμμετοχή στην Α2 Εθνική κατηγορία για τα έτη 2004-2007 με επιτυχία και διάκριση σ’ αυτό
Ανοδος στην Α1 Εθνικη κατηγορια το 2007
Στο διάστημα αυτό των τελευταίων ετών το γυναικείο τμήμα βόλλεϋ της ΕΑΛ πήρε μέρος στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ομοσπονδίας βόλλεϋ (Ε.Ο.Π.Ε.) και πέτυχε τις παρακάτω σημαντικές διακρίσεις, παρουσιάζοντας πάντοτε μια ολοκληρωμένη ομάδα σε όλες τις κατηγορίες : Τμήμα Κορασίδων Κατέκτησε πέντε πρώτες Πανελλήνιες νίκες και τρεις δεύτερες νίκες.
 Από τα τμήματα υποδομής της ΕΑΛ έχουν αξιοποιηθεί και προωθηθεί αρκετά ταλέντα με αξιόλογη σταδιοδρομία σε ομάδες όλης της Ελλάδας και με πολλές συμμετοχές στα Εθνικά μας συγκροτήματα. Σήμερα αρκετές κοπέλες του τμήματος βόλλεϋ της ΕΑΛ στελεχώνουν τις Εθνικές Ομάδες Κορασίδων – Νεανίδων και Γυναικών.
Πρόσφατη ήταν και η επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Βόλλεϋ Γυναικών της χώρας μας, δηλ η πρόκριση στην τελική φάση του Κοσμοβόλλεϋ της Γερμανίας (2002) και η ΕΑΛ είχε κάθε λόγο να αισθάνεται υπερήφανη, γιατί σ’ αυτή την επιτυχία συνέβαλαν δύο αθλήτριές μας, η Ελευθερία Χατζηνίκου και η Γιούλα Δίρβα (όπως και δύο άλλες Λαρισαίες αθλήτριες, η Μαρία και η Νίκη Γκαραγκούνη που προέρχονται από την οικογένεια της ΕΑΛ και τώρα αγωνίζονται σε συλλόγους της Αθήνας).
Πρόεδρος του Τμήματος Βόλλεϋ είναι ο κ. Σπύρος Μπαρμπούτης Στην επιτροπή διοίκησης συμμετέχουν οι κ. Κων/νος Παπαγιάννης. και Φιτσιούλας Γεωργ. και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του τμήματος είναι η κ. Τριανταφύλλου Δημ. Την τεχνική ηγεσία της ΕΑΛ αποτελούν οι κ.κ. Απόστολος Οικονόμου (προπονητής), Σωκράτης Παπαγεωργίου (τεχνικό διευθυντής).