Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 68
Log in

ΡΟΣΤΕΡ

VOLLEYLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

AEK SM  ilisiakos logo  THIRA LOGKO  LAMIA SM  MARKOPOULO LOGO  ARIS LOGO   THETHIS LOGO   OLYMPIAKOS  panathinaikos  PAOK LOGO pefka APOLLONIOS

 VOLLEYLEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

athlos  AOK LOGO milonas97 n  OLYMPIAKOS   panathinaikos  PAOK LOGO  pigasospolixnisbanner FOINIKAS NEWLOGO kalamata80 logo

Ιστορία

Ο Αθλητικός Σύλλογος ΑΡΗΣ, είναι ένας από τους ιστορικότερους συλλόγους της Ελλάδας με μακρόχρονη πορεία στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά αθλητικά δρώμενα.
Στο VolleyBall ο ΑΡΗΣ αποτελεί μεγάλη δύναμη στην ιστορία του ελληνικού VolleyBall. Ο ένδοξος σύλλογος της Βόρειας Ελλάδας, Πρωταθλητής Ελλάδος το 1997, κάτοχος του Super Cup το 1998, φιναλίστ σε 6 τελικούς κυπέλου Ελλάδας, πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει αφήσει έντονο το στίγμα του, με μία σειρά διακρίσεων, οι οποίες ασφαλώς και δεν περνούν απαρατήρητες.
Την άνοιξη του 1997, με προπονητή τον Κώστα Χαριτωνίδη και αθλητές όπως, Γκάνεφ, Κονσταντίνοφ, Αλεξανδρόπουλος, Παπακοσμάς, Μέλκας, Μητρούδης, Κουτσονίκας, Μούχλιας, Γ. Χαριτωνίδης, Χατζηαντωνίου, Βασιλειάδης, Ιωαννίδης, ο ΆΡΗΣ κατάφερε να «σπάσει» την «παντοκρατορία» του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που στα πρώτα 28 χρόνια της Α’ Εθνικής μονοπωλούσαν τους τίτλους. Μάλιστα είναι ο πρώτος σύλλογος της Βόρειας Ελλάδας που πήρε τον τίτλο, αμφισβητώντας την κυριαρχία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

18 ευρωπαϊκές σεζόν συμπλήρωσε η ομάδα μας με 101 αναμετρήσεις στο ενεργητικό της. Το νούμερο αυτό διαμορφώθηκε στην 16ετία 1983 - 1999 και τη 2ετία 2001 - 2003. Ο απολογισμός μας είναι:
•    Δύο παρουσίες στους 4
•    Τέσσερις παρουσίες στους 8
•    Εννιά παρουσίες στους 16
•    Τρεις παρουσίες στον Α΄ γύρο
Οι ιστορικότερες νίκες επιτεύχθηκαν με δύο μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού βόλεϊ από την Ιταλία:
•    Το 1993 επί της Μοντικιάρι με 3 - 2 σετ στη Θεσσαλονίκη, για το κύπελο κυπελλούχων. Η ομάδα μάλιστα κέρδισε το 2ο σετ με το απίστευτο 15 - 0.
•    Το 1998 στη Μοντένα με 0 - 3 σετ επί της ομώνυμης πρωταθλήτριας Ευρώπης, για το θεσμό του κυπέλου πρωταθλητριών.
 ΠΗΓΗ: www.arisvolley.gr
ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

Το γυναικείο τμήμα πετοσφαίρισης του Άρη, δημιουργήθηκε το 1926 και πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει το πρώτο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης γυναικών σε οποιοδήποτε άθλημα με την συμμετοχή των γυναικείων ομάδων του Ηρακλή, Παμμακεδονικού, Α.Κ.Ο.Α.Χ. και Χ.Ε.Ν.. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 31 Οκτωβρίου και έληξε στις αρχές Δεκεμβρίου με τον Άρη να ανακυρήσσεται αήττητος πρωταθλητής. Την επόμενη χρονιά, ξεκίνησε άλλη μία προσπάθεια με τον Άρη να διατηρεί τον τίτλο του. Βασικά στελέχη αυτής της πρώτης ομάδος για τον Άρη ήταν οι αδερφές του Κλεάνθη Βικελίδη, Λουλούκα και Ευτυχία, η Κλεονίκη Κοσματοπούλου, η Σουλτάνα Νακοπούλου, η Χριστίνα Κροντηρά και η Ελένη Ζωΐδου.

Το τμήμα επανιδρύεται μετά από πολλά χρόνια, το 1971 με προπονήτρια την Μάχη Δόμβρου. Ο Άρης κατακτά την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης πίσω από τον Ηρακλή και την πέμπτη θέση στην τελική φάση του πρωταθλήματος Ελλάδος. Μέχρι το 1982, χρονιά την οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα Α' Εθνικής γυναικών, ο Άρης κατέκτησε τρία πρωταθλήματα Θεσσαλονίκης (1975, 1977, 1982) με πιο επιτυχημένη πορεία στο πρωτάθλημα Ελλάδος, την τρίτη θέση του 1977.

Η σεζόν 1982/83 είναι η πρώτη όπου πραγματοποιείται πρωτάθλημα Εθνικής κατηγορίας. Ο Άρης κατακτά την τέταρτη θέση αλλά η επόμενη χρονιά είναι και η πιο επιτυχημένη με την κατάκτηση της τρίτης θέσης, υψηλότερης στην οποία βρέθηκε ποτέ το τμήμα γυναικών του συλλόγου. Το 1983 είναι και η πρώτη χρονιά κατά την οποία αγωνίστηκε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού αντιμετώπισε την πορτογαλική Πόρτο για το κύπελλο Συνομοσπονδίας. Ακουλούθησαν άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές έξοδοι το 1985, 1986, 1987 και το 1995 χωρίς η ομάδα του Άρη να πετύχει κάποια πρόκριση.

Το 1988, είναι μία από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία της ομάδας, καθώς καταλαμβάνει την όγδοη και τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάζεται στην Β' Εθνική κατηγορία όπου και παρέμεινε μέχρι το 1991. Η χαρά κράτησε λίγο, αφού η ομάδα ξαναυποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία το 1992 για να επανέλθει ένα χρόνο αργότερα. Το 1994 καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και κερδίζει την τελευταία του ευρωπαϊκή έξοδο μέχρι τώρα. Από το 1995 και έπειτα, η ομάδα του Άρη διατηρείται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 Εθνικής κατηγορίας μέχρι τη σεζόν 2009/10 όταν και υποβιβάστηκε στην Α2 Εθνική κατηγορία μετά από αγώνες play-out με την Ε.Α. Λάρισας.

 

Από το 1971/72 ως και το 1981/82 ο Άρης συμμετείχε στο πρωτάθλημα Ελλάδος, καθώς καταλάμβανε κάθε χρόνο μία από τις πρώτες δύο θέσεις στο πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης. Από το 1983 και έπειτα, ξεκινάει το πρωτάθλημα Εθνικής κατηγορίας με οχτώ ομάδες και στις αρχές της δεκαετίας του '90, με δώδεκα.